Ba exista prea bine si nu e o rusine sa recunosti ca nu stii. E vreo problema in asta?!

Deci sa lamurim ceva. Bucurestiul asta e mare. E un mare labirint plin de strazi, stradute, alei, cladiri, blocuri, case, fabrici, darapanaturi, lux, magazine, market-uri, super-marketuri, hiper-marketuri, malluri, piete, batrani si tineri, toti bantuind de colo colo.

Ei, cand ajungi aici, ti se pare imposibil sa intelegi metroul, sa intelegi care, de unde trebuie luat si in ce directie. E greu si nu pentru o perioada scurta. De fapt, nu e greu, e derutant si obositor.

Azi, spre exemplu, a trebuit sa alerg sa caut sediul de la Enel. Enelul e factura la lumina. Bine, nu factura, compania care are bunavointa de a-mi lumina artificial viata de capitala. Am platit facturile la posta-fiind mai apropape de unde locuiesc eu- pana acum, dar mi s-a parut ca vine mult prea mult decat ar fi trebuit. Adica peste 100 de lei in fiecare luna, e ceva suspect. Asa ca m-am hotarat sa caut sursa si sa intreb acolo ce si cum. Acu, sursa ca sursa. Dar cum o gasesti?

Mi s-a spus ca e o sucursala pe la Grivita. Ies eu ieri frumos de la metrou si incep sa intreb. „Nu stiu.” „Nu sunt din zona.”. Pana una alta am gasit un nene care stia ceva ceva si mi-a explicat ca sediul de acolo a fost desfiintat acum doua luni si ca cel mai bine ar fi sa ma duc pe Stefan cel Mare. Ok. Am hotarat ca a doua zi sa merg direct la sursa. Si asa am si facut.

Am luat faimosul 331 pana la Soseaua Stefan cel Mare. M-am dat frumusel jos si am inceput sa intreb. O tanti „Faci dreapta si a doua strada dupa prima intersectie.” Ok, pornesc intr-a colo. Nu ma grabesc, am suficient timp pana sa incep cursurile, asa ca merg in directia indicata de femeie agale, zgaindu-ma la cladirile inalte. Mai intreb pe cineva inainte de intersectie asa, ca sa fiu sigura, si imi spune acelasi lucru ca si prima tanti. Merg ce merg si mi se pare dubios ca nu vad nici un sediu. Alerg dupa niste nene cu mustata carunta, intreb si „Nu, don’soara ca trebuie sa va intoarceti. Prima strada la stanga inainte de intersectie.” ?!?!… Ok, deci ma intorc fix pe unde am venit.  La 3 pasi intreb pe un portar, imi spune acelasi lucru ca si nenii cu mustata aspra si carunta. Merg, trec de intersectia pe care o traversasem cu cateva minute in urma si zic sa mai intreb pe cineva sa fiu sigura. Intreb politicos si omul, 3 cuvinte in engleza, 4 in franceza si 6in romana, imi explica fix unde trebuie sa merg. Pe strada Braziliei, a doua strada la stanga, pe dreapta.

Deci, dragule bucurestean, decat sa dai informatii gresite, spune nene ca „nu stiu” si indeamna pe cel care stie cel mai putin sa intrebe pe altcineva care stie mai multe decat stii tu cel care nu stii. Am alergat si am mers inainte si inapoi directionata de oameni care cica stiu si de fapt, singurul care mi-a spus cu exactitate unde trebuie sa ma duc era un strainez!! Care e logica in toate astea?!

Am fost acolo si am rezolvat problema. Am fost un boss azi. Bine, in fiecare zi sunt boss, dar azi mai rau ca ieri si mai putin ca maine. :cool:.

P.S.:Azi am intalnit un prof care e cel mai tanar si tare si frumusel de pana acum. Abia astept ora viitoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s