Am vazut la Romania, te iubesc! emisiunea despre Orasul de sub oras. O ora intreaga de ochii mari si clatinat din cap in semn de dezaprobare si tristete. Uneori putina apa scurgandu-se usor pe obraz.

Uite cateva secvente. Prima parte, a doua parte si a treia parte. Emisiunea a fost de o ora, dar deh, plateste la voyo sa vezi tot daca n-ai stiut din timp…

Stii si tu ca sunt acolo. Ii vezi si te dezgusta. Uneori te sperie. Dar niciodata nu te gandesti ca au fost candva ca tine. Acum cativa ani, sau acum multi, multi ani.  Dar soarta, a naibii soarta, lor le-a oferit altceva. Sau mai bine zis, nu le-a oferit mai nimic. Au avut si ei parinti, unii inca poate au. Parinti care au fost ca ei, parinti care poate au fost ca tine, parinti care, ce-i sigur, dintr-un motiv sau altul au renuntat la ei. I-au oferit, abandonat, pur si simplu i-au uitat. Unii au fugit din locuri mai urate si mai grele decat traitul in canale. Iti inchipui ca exista locuri mai pline de suferinta decat canalul? Gandeste-te cum e sa privesti in intunecatul si duhnitorul canal si sa zici: „Da, aleg asta. Aici e mai bine.” Nu au vrut asta. Nu si-au dorit viata asta nici o clipa. Insa uneori, nu e vorba de dorit. E vorba de… sincer nu stiu de ce anume.

Unii au plecat de acasa pentru ca… ceva s-a rupt pe drum. Cumva, au ales viata pe strada. Cum o fi oare ca tu, parinte cu casa si servici, sa treci pe strada si sa-ti vezi copilul dormind pe o plapuma in spatele unui boschete? Cum poti trece pe langa el si apoi merge la piata sa-ti cumperi praz si branza si paine proaspata aburinda ca si cum nimic nu e in neregula? Vezi tu, criticam usor. Zicem, da trebuie sa faca ceva, trebuie sa anunte pe cineva, sa-l ia pe sus si sa-l duca in casa. Doar e ta-su, ma-sa. Daca el nu poate, atunci cine? E, uite ca nu e chiar asa. Atata timp cat nu cunosti intreaga poveste cu toate detaliile, nu ai dreptul sa judeci pe nimeni. Uneori, nici macar atunci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s