Azi se fac 3 saptamani de China. Azi, acum 3 saptamani, eram dezorientata, putin inspaimantata de ce va urma. M-am enervat pe taximetristii de la aeroport ca voiau sa ne traga in teapa-nu ca ar fi fost primii. Eram cu Pleco-bunul Pleco- in mana sa ne dam seama ce zic receptionerele. Eram cu dolari in buzunar. Eram cu Atu si nu ne venea sa credem ca suntem aici. Aveam hainele inca in geamantane, nimic cumparat in camera, nimic care sa arate ca acea camaruta va fi de acum casa noastra timp de un an.

Acum avem culoare, avem chestii folositoare si nefolositoare. Avem yuani de toate felurile. Avem cutii si umerase. Avem orar, avem cursuri, avem carti si caiete. Avem pana si un capsator-things just got serious-. Stim deja unde sa mancam, ce sa comandam, chiar daca inca ne ghidam dupa poze si judecam mancarea dupa aparente, aparentele sunt bune. Daca acum 3 saptamani, iesind pe strada strambam din nas la orice pas din cauza mirosului puternic, acum deja nu mai e nimic.

Daca acasa beam Cola o data pe saptamana, acum bem in fiecare zi. Este unul din prea putinele lucruri cu acelasi gust.

Da, inca ne mira modul lor de a „respecta” regulile de circulatie, de a se comporta si de a se imbraca, insa deja nu mai este atat de batator la ochi. Deja si noi trecem pe rosu, deja si noi ne-am integrat in peisaj.

Dupa prima saptamana de scoala deja ma simt foarte obosita. Ritmul este foarte rapid, cuvinte multe, oboseala, trezit la 6 si 20 in fiecare dimineata. Deh, viciile se platesc. Insa imi place. Este bine.

Prima saptamana de scoala a fost de 6 zile. S-a invatat si lucrat si duminica pentru ca de pe 1 pana pe 8 octombrie avem vacanta. Nu plec in alte parti in aceasta saptamana. Vreau sa explorez Shanghai. Vreau sa vad Shanghai. Asa cum nu poti spune ca ai fost in Canion pana nu te-ai dus pe fundul pamantului, asa si aici, nu poti spune ca ai stat in Shanghai daca ai vazut doar 3 stradute si mancat in 4 restaurante.

Ahoi, capitane!

 

Grivie-Shanghai 09.2014 Grivie-Shanghai 09.2014 Grivie-Shanghai 09.2014 Grivie-Shanghai 09.2014 Grivie-Shanghai 09.2014 Grivie-Shanghai 09.2014 Grivie-Shanghai 09.2014

3 răspunsuri »

  1. Ioana Radu spune:

    Hey! Ce grozav trebuie sa fie dincolo de toata munca pe care o depui ca sa te integrezi, ca sa te simti ca acasa acolo – pentru un an de zile (pentru mine e mult) 😀 … Shanghai suna minunat! Aveam o emisiune preferata acum cativa ani, pe travel chanel parca era, in fiecare saptamana cate o ora prin „colturile” Shanghai-ului. Ma bucur pentru tine ca esti acolo! :*

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s