In sfarsit, dupa 3 zile de petrecut ne-am gandit ca e timpul si sa facem ceva cultural, sa incepem sa cunoastem Shanghaiul. Saptamana asta este una de vacanta cu ocazia Zilei Nationale. Deci sa profitam. A, sa nu uitam, e foarte greu sa strunesti oamenii din loc si sa gasesti suflete cu care sa faci si alte lucruri decat sa bei si sa dansezi pana dimineata. Acelor suflete le spun un sincer multumesc!

Prima oprire a fost Acvariul Oceanic din Shanghai.

Pretul a fost de 160 de yuan, care in ron se situeaza undeva la 80. Putintel cam mult, avand in vedere ca suntem studenti saraci. Insa se merita din plin sa dai oricat ai da la orice intrare in orice muzeu/acvariu/circ/templu, avand in vedere ca vei da o singura data in viata. Parerea mea. Mai ales daca esti ca mine, sirena in suflet si zodie si adori inotatoarele.

Netu zice asa, ca e unul dintre cele mai mari acvarii oceanice din lume cu cel mai lung tunel submarin de aproximativ 155m. N-am fost in alte parti, insa am ramas fascinata de cum arata si cate specii de pesti sunt, asa ca ii dau crezare. In continuare zice ca are peste 300 de specii diferite de pesti si peste 15 000 de creaturi acvatice. Avand in vedere ca acasa am ajuns cu 350 de poze, sigur este asa. Si totusi, gandeste-te ca sunt 300, 300 de specii diferite. Nu-i putin, nu-i de colo si nu-i usor.  Am vazut pinguini, aligatori, foci, pesti cat cuprinde, unii colorati si frumosi, altii batuti de soarta frumosului estetic, meduze de toate felurile, rechini, crabi, etc. Toate aceste specii sunt luate de pe peste tot. La propriu; din China, America de Sud, Australia, Africa, Asia de Sud-Est, Zonele polare, etc

Daca ajungi in Shanghai si esti cu marea/oceanul in suflet si cu 160 de yuani in buzunare, da o tura. A, si muuulta rabdare la cozi si imbulzeala. Insa asa e peste tot, nu numai la acvariu.

Shanghai Oceanic Aquarium

Shanghai Oceanic Aquarium

Ugly motherfuckers

Ugly motherfuckers

Majestic as fuck

Majestic as fuck

Meduze de toate felurile

Meduze de toate felurile

Chinese..wait, what?!

Chinese..wait, what?!

Șșșșșșark

Șșșșșșark

Happy Feet

Happy Feet

Grivie 2014-China-Shanghai-Acvariul OceanicGrivie 2014-China-Shanghai-Acvariul Oceanic

Nemo? Tu esti?

Nemo? Tu esti?

Grivie 2014-China-Shanghai-Acvariul Oceanic Grivie 2014-China-Shanghai-Acvariul Oceanic Grivie 2014-China-Shanghai-Acvariul Oceanic

Arici

Arici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s