Urmatoarea oprire a fost in Orasul Antic Zhujiajiao. Din Shanghai pana acolo am facut o ora jumatate cu autobuzul. Nu te lua dupa preturile de pe net ca acolo scria ceva cum ca ar fi 15 yuan, dar am platit 85. Iar intrarea in oras a fost de 65 yuani. Spun asta cu speranta ca vreun roman ratacit care vrea sa viziteze va da de articol si va fi pregatit. Nu-i dragut sa te intorci cu coada intre picere.

Este practic un orasel in suburbia Shanghaiului fiind numit si Venetia Shanghaiului. Este un oras pe apa cu o istorie de mai bine de 1700 de ani, fiind unul dintre cele 4 orase antice ale Shanghaiului, insa este cel mai bine pastrat dintre acestea. Este plin de felurite magazine, restaurante, vanzatori ambulanti, salcii, poduri antice care te duc de pe un mal pe celalalt construite in dinastiile Ming si Qing. Sunt foarte multe stradute stramte care serpuiesc prin oras si fara sa-ti dai seama ajungi departe de tot. Cladirile si-au pastrat cu totul anticitatea si de indata ce pasesti de portile de la intrare te simti intr-o alta lume. Sunt temple de vizitat, gradini, mesteri care picteaza, fac piepteni din jad, acadele in diferite forme din zahar ars. Si mers cu gondolobarca! ♥

Dezavantajul este ca nu ai timp sa vezi totul. Am ajuns in jurul ore 12, iar la 17 a trebuit sa ne intoarcem ca autobuzul pleca. Insa am de gand sa ma mai duc o data peste cateva luni/cand voi avea finante.

Mini-oua pe bat. Picante sau dulci

Mini-oua pe bat. Picante sau dulci

Yummy

Yummy

Yummy partea a doua

Yummy partea a doua

Grivie 2014-China-Shanghai-Zhujiajiao

Templul Chenghuang-城隍庙

Templul Chenghuang-城隍庙

粽子-Zongzi- Fel traditional, orez cu carne, infasurat in frunza de bambus si gatit la aburi

粽子-Zongzi- Fel traditional, orez cu carne, infasurat in frunza de bambus si gatit la aburi

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s