Sa traiesti intr-o alta tara fara sa calatoresti e ca si cum ai manca Nutella cu paine. Numai ca fara Nutella. Paine goala.

La inceputul lu februarie am ajuns si la Harbin哈尔滨. Ca sa intelegi unde e asta, uite o poza.

Grivie 2015-China- Shanghai-HarbinAcu, ca avionu a mers ca tine (sau mine, sau noi) iesit din crasma in plina dimineata si nu drept cum am pus eu linia aia, asta e. Ideea e ca e departe. Si e in nord. Unde e un frig de de de de toata frumusetea

Si ca sa te avertizez pe mai departe, postarea asta va avea multe poze.

Zic de frig de toata frumusetea pentru ca este frig ca acasa, nu ca in Shanghai. Frig d-ala de automat iti ingheata nasu, de poti sa fumezi fara sa fumezi, frig d-ala de auzi cum scartaie zapada sub picioare. Si din nou zic, nu apreciezi ce ai acasa pana nu le mai ai(mmm, sarmale). Normal ca o sa ma plang iar de frig si mocirla si de toate cand o sa vin ca doar na, sunt om ipocrit ca si tine. Dar sa vina iarna peste tine fara zapada e… nu e iarna ce sa mai zic. Adica daca tot vine frigu si ingheata mucii, macar sa vina cu zapada, nu? Pe de alta parte, asculta aici la mine, frigul umed (asa cum e in Shanghai) e cel mai urat tip de frig.

Ca sa continui in ordine cronologica, am sa vorbesc de faza cu pasaportul, insa nu aici, aici.

Poate ca altii au apucat sa vada si altele, sunt convinsa ca in orice oras pe care il vizitezi sunt locuri foarte faine pe care nu ai apucat sa le vezi. Fie ca nu sunt atat de faimoase sau nu ai avut timp, mereu iti vor scapa lucruri. Insa sa nu maniem pe mniezau si sa ne bucuram de ce apucam sa vedem.

Desigur, majoritatea pozelor pe care le vei vedea sunt si pe net intr-o forma profi, insa aici le vei putea vedea in varianta amator, facuta de manutele mele si cu pretenul meu cel mai bun.

Sun Island-太阳岛

Citeste aici.

Ca sa intelegi, sculpturile acestea sunt facute manual, schitate cu carioca pe un bloc patrat de zapada bine tasata, apoi cu dalta se incepe lucrul. Nu stiu cum fac, insa e o minunatie. O sculptura ca cele de mai jos, primele, care sunt mai mici, insa inalte de vreo 2.5-3m au nevoie de 3 zile pentru a fi facute. Imagineaza-ti munca la cele mari.

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (3)

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (4)

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (5)

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (6)

Ca sa iti dai seama cat de mari sunt, ai niste chinezi ca referinta.

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (7)

Acestea au fost preferatele mele

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (8)

Ca sa nu zici ca, dandu-ti chinezi ca referinta-care sunt mai scunzi- te fac sa crezi ca ce e acolo pare mai mare decat este in realitate. Uite o straineza de inaltime acceptabila ca referinta. Ce e acolo este mult mai mare decat pare. Pe cuvantul meu de straineza

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (1)

Grivie 2015-China-Harbin-Sun Island (2)

Siberian Tiger Park-东北虎林园

Citeste aici.

Grivie 2015-China-Harbin- Siberian TigerPark (1)

Grivie 2015-China-Harbin- Siberian TigerPark (2)

Pisicile tot pisici raman. Torc, stau tolanite la soare si dau din coada

 

Grivie 2015-China-Harbin- Siberian TigerPark (3)

Romantismul acestei poze va fi stricata de urmatoarea

 

Grivie 2015-China-Harbin- Siberian TigerPark (4)

Ce se intampla aici? Pai sa-ti explic: Cei doi fac coitus, cel de-al treilea se uita iar eu filmam si faceam poze. Mda. Un adevarat film porno. Sau cum imi place sa numesc poza asta, Threesome pasiv

 

 

Ice and Snow Festival-冰雪节

Citeste aici.

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (5)

Se ia un vis si se incearca implinirea sa

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (10)

In ordinea asta: Germania, Romania, Reunion Island (Franta), Chile- toate ajunse in China

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (4)

-26 de grade? Nici cea mai mica problema.

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (6)

O lume de poveste

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (7)

Gheata si lumini peste tot. Elsa joaca la pitici

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (8)

Ca sa intelegi ce se intampla cu aceasta roata, jos unde este lume era o toba mare, iar luminile se schimbau in functie de ritmul cu care bateai in toba aceea.

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (9)

Luna vegheaza mereu

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (1)

Am tot vazut lume la coada intrand in acel iglu si am vrut si noi sa vedem ce este inauntru. Iglul acela, care desi pare mic, nu e deloc, era un bar. Pentru ca la -30 de grade cat sunt cand se lasa seara, ai nevoie de ceva tarie. Asa am auzit ca se procedeaza in nord, asa am facut.

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (2)

Luna vegheaza in continuare, iar cele sculpturi erau printre cele mai mici din tot parcul.

 

Grivie 2015-China-Harbin- Ice Festival (3)

Robot Restaurant

Ce vrei sa mai citesti ca n-ai ce. Singurul loc unde mentioneaza sa spun ca am mancat este acest restaurant. Nu te gandi ca totul este robotizat asa cum citisem pe net. Ca de la facutul mancarii pana la periatul wc, totul este facut de roboti. Oamenii au fost ingeniosi si au facut ceva unic cu locul. Robotii vin si iti aduc mancarea, fiind condusi de o banda magnetica-cred eu- asezata pe podea. Ca sa plece trebuie sa ii atingi pe cap. E o experienta unica-pentru mine- fun si.. e mancare. Ce poate fi mai minunat ca mancarea?

Grivie 2015-China-Harbin-Robot Restaurant (1) Grivie 2015-China-Harbin-Robot Restaurant (2)

Ideea este ca oriunde te-ai duce ai nevoie de bani. De cati bani, depinde de destinatie, dar mai depinde si de tine.

-Planifica-ti din timp si cumpara bilete. Le vei cumpara la cel putin jumatate de pret daca nu lasi pe ultimele zile.

-Ia-ti carnetul de student sau oricealtceva cu tine. Nu stii de unde sare vreo reducere. Aici toate parcurile aveau reduceri pentru student. La unul dintre ele era sa nu primim petru ca nu aveam pasaportul la noi. Dar am avut buletinul. Mi-a luat chinezul buletinu, a zambit la el-sigur era primul tinut in mana- si pana la urma mi-a dat reducerea.

-Nu face ifose cand vine vorba de cazare. Pentru mine nu conteaza unde stau cand calatoresc. Pentru ca nu calatoresc din camera. Acolo ai nevoie de un pat si o baie. Si o usa care se inchide cu cheia, preferabil.

-Nu face ifose.

Ifosele costa si nu intr-un mod placut. Nu face viata celorlalti cu care calatoresti un calvar si nu te da zana(pentru ca am dat de un video in care spuneam ca sunt inconjurata de prosti.). Toti suntem saraci in portofel daca ne comparam cu cei cu Camaro. Acum fiecare isi vede bogatia cum stie mai bine.

3 răspunsuri »

  1. George93 spune:

    Chiar daca esti in strainatate tot gasesti timp sa scrii pe blog, bravo girl! 😛 M-am uitat peste poze si trebuie sa zic ca locurile vizitate de tine sunt fantastice, sau poate e mana fotografului profesionist ce face sa arate asa :))

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Domnule George93, daca nu ne vedem la un pahar de vorba la vara sau cel mai tarziu peste doi ani, iese cu suparare:)) Ma mira si ma bucura enorm ca mai arunci cate o ocheada pe aici. O sa urmeze si partea cu Beijing. Stay tuned!

      Apreciază

  2. […] si in postul cu si despre Harbin, multe poze vor urma. Clateste-ti ochii daca doresti, comenteaza daca-ti pofteste inima, sau […]

    Apreciază

Lasă un comentariu