Sfaturi utile pentru pregatirea de o operatie:

  • da-ti jos unghiile
    • nu de tot, nu cu clestele. Daca nu am avut probleme pana acum cu spitalul, Reu a voastra tocmai ce-si facuse unghiile cu semi toooocmai ca sa o tina, ca stia ca mai ajunge la p***vara sa le refaca. Gresit. Nu ai voie cu nici un fel de oja la degete. N-am stiut. Sarumana pentru doamna la controlul preanestezic care mi-a zis, luati aminte si voi
  • da-ti jos orice zorzoana
    • nu mai am cum aveam in liceu, mainile pline de bratari, dar nici goala nu umblu. Si tocmai ce primisem un lantic tocmai ca sa-mi fie cu noroc. Nu e voie cu nimic. (ca o paranteza la paranteza, face sens, iar acum ca ma gandesc, toate sezonele de la Grey’s Anatomy au fost vazute degeaba)
  • nu mai trage de timp
    • dada, nu ai timp sa te duci sa te vada pentru mancarimea aia de pe buca dreapta. Dada, lasa ca nu se face mare alunita aia, mai poti sta. Dada, lasa ca X o avea mai mare si n-a patit nimic. E VORBA DE TINE. Si poti sa fii inconjurat de toti oamenii iubitori si grijuli. Atata timp cat tu nu tii la tine, degeaba tin altii
  • nu mai zi ca e o problema de bani
    • slava Bunutului, sunt printre cei norocosi. Dar nu exista ceva mai imporant ca sanatatea. Cea mai mare greseala pe care o fac parintii este ca se neglijeaza pe ei pentru, cicatelea, copii. Este una dintre cele mai mari aberatii din lume. Te gandesti acum ca mai bine ii platesti excursia aia decat sa te duci la doctor. Dar daca mori? Sau daca, mai rau, ajungi la pat? Crezi ca-i mai pasa copilului ca ai facut sacrificii d-astea aberante pentru el? Trebuie sa fii tare sa-ti sustii copilul. Nu sa ajungi in prag de nenorocire pentru ca, de fapt, iti e frica, nu vrei sa stii ce ai, etc

 

Sfaturi utile pentru dupa operatie:

  • accepta sa fii ajutat
    • nu cred ca este comod nimanui sa stie ca nu poate face x lucru pe care inainte il facea. In primul rand, trebuie sa intelegi ca e trecator, ca e vorba doar de o perioada si ca e normal. Dupa orice fel de operatie nu mai poti face tot ce faceai inainte. In al doilea rand, e ok sa te lasi ajutat. Nu mi-a placut niciodata sa faca cineva ceva pentru mine atata timp cat puteam sa fac singura. Dar trebuie sa accept si sa inteleg ca cine este alaturi de mine cu adevarat e ok sa ma vada si slabita si cu fata de spital si nespalata si cu picioarele taras
  • ai rabdare si fa ce zice doctorul
    • atata timp cat ai ales sa faci operatie, ai ales sa faci operatia la Y doctor, inseamna ca ai incredere in acel om. Crede ce zice si fa ce zice. Chiar daca pentru tine poate e aberant ce zice el. Nu mai cauta alternative zise de unu si altul ca poate iti suna mai realiste. FA CE ZICE!

 

Acum sa incep sa va zic ce am facut eu.  Probabil daca am cititori cu foot fetish combinat cu handicap fetish sigur sunt un sex simbol. Priviti minunatia. Dar imbracata.

1001341031

Eu personal nu mi-am vazut niciodata picioarele diferite de altele. Stiam de la inceput ca am monturi( hallux valgus) Ceea ce nu am stiut, este ca la piciorul drept am artroza (hallux rigidus) . Daca nu stii ce-s alea monturi, gandeste-te la picioarele bunica-tii. Sau bunica vreunui prieten. Nu stiu concret cand au aparut, pentru mine au fost acolo toata viata mea.

Pentru prietenii care se suparau ca nu am dansat la nunta lor, pentru oamenii care au crezut ca fac figuri cand spun ca ma dor picioarele…. na! Poate acum ma credeti.

Nu am purtat niciodata tocuri inalte. Sau daca am purtat, au fost de fatada pentru poza sau intrare. Ca sa nu zica lumea ca pe mine chiar ma doare-n cot de evenimentul lor. Nu plec niciodata fara leucoplasturi la mine. Multe. Mereu ma dor picioarele in aproape orice incaltaminte. Durere fizica, nu de la prea mult stat in picioare sau ceva. Dar am invatat sa traiesc cu ea si cu consolarea gandului ca ajung acasa si ma descalt.

Cand eram mica am purtat o perioada talonete, am purtat la sugestiile unei rude, unei cunostinte care vedea ca am monturi, orteze. Norocul meu e ca nu am crezut eu in ele si nu le-am purtat decat o perioada scurta de vreme.

Dupa ce Ltu l-a vazut pe domnul doctor Marius Uscatu la TV, a insistat sa il sun sa ma vada. Am facut o programare unde am aflat ca picioarele mele nu sunt la fel, le-a pipait doar si-a dat seama de problema severa a piciorului drept. N-am crezut neam ca am eu, la 26 de ani, artroza. Pai nici toate mamaile din oras n-au artroza la 80 de ani si am eu? A zis sa fac o radiografie si sa ma mai duc o data. Hai bine, fie. Am facut radiografia, am intors-o pe toate partile, mi se parea ca e identica la ambele picioare. Ma duc dupa vreo 2 luni, zic, m-a uitat omul, sa vedem ce zice. N-a pus mana pe radiogafii, la fel. Artroza. Din pipaiala. Baaaai nene! Da stati sa va uitati si pe radiografii. Se uita, acelasi diagnostic. Nu ma las si-l intreb. Unde vedeti ca e artroza? Si mi-a raspuns. Si mi-a demonstrat ca omul chiar stie ce face.

Acu, cand te gandesti ca trebuie sa faci o operatie, te gandesti la tot. Eu ma gandeam numai ca, nu o sa mai pot merge! Daca cumva se intampla ceva si o sa-mi tarai piciorul dupa mine de la 26 de ani? Daca o sa ma doara prea tare? Daca daca daca. Sincer, daca era dupa mine, nu o faceam. Mai asteptam. ( desi a zis ca trebuie sa o fac cat mai repede la dreptul ca sa intarzii cat pot distrugerea totala a articulatiei). Marele mau noroc a fost Atu care a tot insistat(ia-s ciocu lui) si care a promis ca va avea grija de mine. Am acceptat si am zis ca daca trec de asta, gata!

Am facut programarea, m-am dus la ora 6 acolo, nu simteam nimic. Am ajuns la sala de operatii, m-am dezbracat si mi-a pus branula aka fluturasul. Asteptand sa intru, atunci a fost un moment in care m-am gandit, ca batranii egoisti si suferinzi de ei, ca sunt astfel de momente in care esti singur. Te nasti si mori singur. Apoi mi-am revenit si mi-am dat seama ca nu sunt intr-un film si ca nu sunt nici singura. Am tot suportul de care am nevoie.

Cele mai critice ore sunt primele 48 de ore unde ai un cateter pe care iti baga calmante. Si fluturasul tot pentru asta e. De aceea stai internat in spital doua zile si intr-a treia iti da drumul. Gheata pe picior si calmante. Nu te doare nimic. Crede-ma! Daca mi-ar fi zis cineva, nici eu nu credeam. ( Am mintit. Doare. Cateodata mai rau, cateodata mai putin. Dar cat esti in spital ai voie sa ceri extra drugs, yeeey!)

page

Te poti deplasa la baie din prima ora dupa ce te duce in salon. N-as fi crezut, dar e adevarat. Mergi cu un pantof special pe care il vei purta pe tot parcursul recuperarii. Radeam cand l-am vazut pentru ca disertatia mea a fost pe tema mutilarii ca ascensiune sociala in China, iar jumatate din ea a fost despre femeile cu picioare lotus. Este conceput in asa fel incat nu calci decat in calcai.

849370639

Cat am stat in spital am mers cu cadrul pentru ajutor si pentru faptul ca piciorul nu mi-l puteam controla de la atatea calmante. Am inteles ca nu e bine sa lasi durerea sa se instaleze, ca nu prea o mai poti domoli dupa aceea cu nimic.

La externare iti da tot ce ai nevoie inclusiv calmante zilnice si calmante de luat doar in situatii critice de durere.

Recuperarea dureaza 3 luni. Da, e plictisitor si-ti amorteste fundul de la atata stat pe spate in pat. Riscul operatiei. Unul prea mic de platit.

Te costa prea putin un simplu consult care-ti poate oferi toate raspunsurile. Daca te confrunti cu asa ceva, iti stau oricand la dispozitie pentru intrebari. Daca as fi cunoscut si eu pe cineva care a facut o astfel de operatie nu as fi stat atat si nu as fi asteptat. Aveam si eu nevoie de raspunsuri la intrebari. Tu le poti avea.

Vineri ma duc la consult sa vedem cum e, keep you posted!

Update 25.01.2019:

In saptamana 1, 3 si 5 dupa operatie ai nevoie sa te prezinti la consult si cu radiografie.

Fiind si prima saptamana, m-am interesat cand este doctorul la spital, am facut programare cu o saptamana inainte la radiografie sa fiu sigura ca pot sa o fac si apoi sa il prind si pe doctor(mai bine suni mai devreme decat mai tarziu). Am fost la radiografie tot la Medlife(cam scarboase tantiile de acolo, au avut ceva ce nu mi-a placut deloc-doua dintre ele-. La fel si la consultul preanestezic. Doctorita aia(nu a fost cea care mi-a facut anestezia si nici nu a fost in sala de operatie in prima parte cat am fost treaza) e asa… nu stiu, tot scarboasa. Nu stiu sigur daca perceptia mea de om scarbos e la fel ca a ta. Sunt oamenii aia care prin felul cum vorbesc, tonul si mimica fetei ma fac pe mine sa ma stramb(in interior) ca atunci cand vad ceva scarbos). Dupa un bum bum piu de doua ori, radiografie bilaterala, mi-am luat pliculetul si m-am dus la doctor.

Am tot zis ca gata, acum o sa fac o poza sa vedeti si voi cum e, insa m-am precipitat si nu am facut. Dar va explic.

Este indicat sa tii cat mai mult timp gheata la picior. Ei bine, eu nu prea am tinut ca ma doare. Adica e piciorul bandajat, insa simt ca si cum tin gheata direct pe piele, te doare pielea. Mi-a zis din start ca se vede ca n-am tinut. Sa tin! Gata boss, o sa tin!

A desfacut mumia si a inceput sa-mi miste cu mainile degetul cel mare. Fortat. Mult. Moment in care nu voiam decat sa-i dau un pumn in fata! Scuzati, don doctor, insa am fost luata si prin surprindere, mi-e si frica ca o sa se rupa ceva acolo si chiar m-a durut! A trecut o saptamana de cand nu mi-am miscat degetul si acum bum bum pow!? Stie el ce stie, nu neg, a fost doar o reactie de autoconservare. A zis ca sa incep sa-l misc in sus si in jos mereu chiar daca doare. Face parte din proces.

In dreptul degetului cel mare e o taietura cam de… nu stiu… 3cm? Si mai e una mica de aproape 1 cm la degetul cel mic. Posibil ca nu zic bine, dar in fine, aia mare e cam cat doua falange, ok? Fiecare cu falanga lui. Doar ca… Eu inafara de nasturi nu stiu sa cos frumos. Adica n-as putea sa cos ceva frumos, cos asa… cu damburi. Asa e si cusatura mea de la picior, cam cum cos eu ceva rupt. Nu e lina si fina. Asa o trebui.

Mi-a dat cu betadina, a pus pansament acolo si m-a infasat cu o noua fasa. Acum am camesa noua pentru inca o saptamana. Vineri iar ma duc, doar ca de data asta fara radiografie.

Keep you posted!

 

Update vineri 1.02.2019

Desfacut, vazut, miscat fortat, crasnit din dinti, pus pansament, pus fasa, larevedere, lacrimi. Incepe sa nu-mi mai placa sa ma duc la domnu doctor. Nu voi incepe eu sa misc fortat din deget deoarece mai e putin din plaga nevindecata aka se mai vede niste carne vie acolo pe linia taieturii. Mi-a zis sa ma duc miercuri.

Update miercuri 6.02.2019

Desfacut, vazut, miscat fortat, crasnit din dinti, lacrimi, pus pansament, pus fasa, larevedere. Nu e nici foarte tarziu, dar nu stam nici foarte bine cu programul. Nu se inchide rana. Cand a miscat de deget, am vazut marea lui Moise desfacuta. Zici ca fiecare parte s-a vindecat singura, doar ca nu s-a lipit cu cealalta. Nu stiu daca era asa si data trecuta, ca nu m-am uitat in timp ce misca de deget. Probabil era la fel. Joi ma duc la radiografie, vineri iar la el… durere durere.

Legenda spune ca daca esti un cacacios si nu faci ce spune doctorul, oricat de automutilare ti s-ar parea, ca pana una alta cam asta e, atata timp cat iti provoci singur durere, cam acolo se ajunge, trebuie. Pentru ca vei avea un picior frumos dar total nefolositor. Nu vrea nimeni asta.

Cadou:

644624676

Update: 13.02.2019

Nu prea e update. Aceeasi rana neinchisa, aceleasi dureri. Nu vrea si nu vrea. Dar nu ne dam batuti.

20.02.2019

Cam la fel ca acum o saptamana, insa putintel mai bine. Mi-au fost date niste exercitii la sol pentru a reda mobilitatea degetului. Nu prea imi ies, dar nu ma dau batuta!

23 feb

Ma tot uit la picior si ba mi se pare ca degetul mic o ia singur in dreapta si se desparte de ceilalti, ba ca nu mai stiu ce deget e cracanat, ba ca ce atata tamtam ca nu e mare diferenta intre ce a fost si ce este acum. Gresit. Pentru ca tu te vezi mereu nu iti dai seama de evolutia si de diferenta intre ce a fost si ce este. MEREU FA O POZA INAINTE CA SA TE POTI BUCURA DE EFECTUL DE DUPA.

Ca sa intelegeti, eu ziceam ca mereu picioarele mele au fost monturoase ca asa ma stiu si ca asa ma vad. Acum ca nu mai e, am zis ca ce mare diferenta?

Este o diferenta URIASA!!!

picior paradit

Pe langa faptul ca piciorul asta a fost paradit, saracul, inca de cand eram mica ( l-am oparit cu apa, de acolo si semnele-cand ii faceam cafea mamei-, la degetul parte pe exterior am avut operatie de unghie incarnata), abia acum imi dau seama de cat de mare era osul meu si cat de mare diferenta exista intre cele doua stadii. Ca sa nu mai vorbim ca piciorul operat este inca destul de umflat.

02.03.2019

E frumoasa taietura, s-a vindecat, acum domnu doctor iti va spune sa continui exercitiul la sol pentru a putea reda mobilitatea degetului. Totodata, ar trebui sa ai progresie aritmetica de 5 pasi pe ora( adica la ora 8 faci 5 pasi fara pantof, la ora 9 faci 10 pasi, etc, iar a doua zi o iei de unde ai ramas)

Cumva mi se pare ca s-a intamplat un click. Progresul mi se pare mare fata de acum doua saptamani. Corpul tau poate face minuni. Trebuie sa-l lasi in ritmul lui.

745460661

Ti se pare ca este urat, stiu. Este foarte multa piele care s-a strans peste alta piele si uite asa s-au format straturi de piele care cu timpul, vor cadea. Daca zici ca aici e rau, uite-te mai sus ca sa observi diferenta. Devine din ce in ce mai parfumel!

 

6.03.2019.

Inca nu am ajuns la doctor, dar trebuie sa iti dau sa vezi diferenta de doar cateva zile. Este UIMITOR!

1629780570

Doar asa vezi progresul si te bucuri de ce ai resit sa faci si unde ai ajuns!

9.03.2019

Treaba merge bine, nu mai tipa la mine „mai mult, indoaie mai muuult!!”. A zis ca de luni pot sa ma duc la munca incaltata normal. Am scapat de tocul meu cel norocos. Acum am o pereche de dresuri pentru varice, pentru a sustine bine piciorul si bam, ne intoarcel la ce a fost, putin schiopatand ce-i drept, dar oricum, ne-am miscat repede si bine. Si cel mai important, pot conduce! Abia astept sa vruum vruum!

 

Atunci cand incepi sa-ti reiei viata de zi cu zi cu totul, uiti ca ai o responsabilitate fata de oamenii care citesc acest articol. Sincer, mi-ar fi placut sa citesc si eu ceva asemanator inainte sau dupa operatie. Azi este 11.11.2019. Si mi-am adus aminte de acest articol datorita unui comentariu. Iti multumesc!

Totul este perfect. Adica nu te mai doare nimic, nici nu imi dau seama ca am doua suruburi in picior decat atunci cand trec cu degetele peste sau cand probez un pantof ceva cam prea stramt. Doar probat, ca na imi mai fug si mie ochiii, dar nu cumpar.

Ideea este ca orice a fost, s-a meritat. Nu am vrut sa ma mai uit la pozele de la inceput pentru ca a fost greu. Acum sincer zic ca a fost o nimica toata, insa frustrarea e cea mai pacatoasa. Frustrarea ca nu indoi suficient, sau ca nu te poti deplasa, sau ca trebuie sa stai in pat. La nivel de durere a fost cat se poate de ok. Mintea trebuie sa fie brici si sa ai aproape oameni care, chiar daca nu le ceri ajutorul, sunt acolo pentru tine.

Te simti bine cand te duci la doctor singur si nu trebuie sa te mai sprijini de cineva, te simti si mai bine atunci cand te duci singura, singura, pe picioarele tale, pe rotile tale. Condusul mi-a lipsit cel mai mult, dependenta de altcineva m-a zapacit psihic.

 

Acum astept ianuarie (pe 13 se face anul) pentru a face operatia si la celalalt picior. Si nu sunt extra incantata, doar la gandul ca am sa depind de altii pentru o perioada. Orice altceva este un fleac. Stiu deja cu ce se mananca, cum s-ar zice.

Nu te descuraja. Acum ca am un picior operat si unul nu, vad/simt diferenta. La incaltaminte, la cum calc, la durerea aceea surda de mers mult. In aceste 10 luni, incepand cu luna 5/6, am calatorit in afara tarii ( nu a piuit nimic, nu m-au luat de-o parte nu nimic siiiiiii nici nu am simtit vreo presiune sau ceva, all cool), am fost in iking pe munte, am facut orice altceva faceam inainte. La nici macar 1 an de la operatie.

Asa ca daca ai probleme si ai bani, go for it. N-ai cum sa regreti.

 

P.S. Nu am observat nici o recidiva. Totul este ok, abia acum vad cat de „handicapat” este piciorul neoperat. Inainte asa mi se parea normal sa arate picioarele in general.

 

Fii curajos! Daca ai intrebari de orice fel, sunt aici la un click si cateva cuvinte distanta!

63 de răspunsuri »

  1. LILI spune:

    Hello Grivie ! Mi-a placut f. mult cum ai descris peripetia ta cu monturile. Cand am citit-o eram in a5 zi dupa o operatie similara. Cu foto si comentariile postate am inteles ca era normal prin ce treceam in faza de recuperare. Mi-ar fi placut sa fi postat o foto, eventual si coment, dupa 6 -8 luni deoarece as fi dorit sa aflu daca exista inca umflaturi, degete rigide , durere la calcat si ,mai ales, daca degetul mare a reluat o mica inclinatie. Vezi… doctorul nu este prea vorbaret… Iti doresc insanatosire totala !

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Buna Lili! Datorita tie mi-am adus aminte cu parere de rau ca nu am mai actualizat aceasta postare. Am scris acum putin pe scurt ce s-a mai intamplat. Dar cand deja iti intri in normal, parca nici nu a fost operat. Acum la 10 luni de la operatie iti spun cu inima impacata ca nu a recidivat nimic, nu exista durere la calcat, doar suruburile pe care, cateodata, le mai simt cand dau cu mana. Dar ma voi duce in ianuarie pentru a doua operatie si cu ocazia aceasta o sa le scoata si pe dansele(suruburile). As vrea sa le am cadou, dar nu cred ca va vrea sa mi le dea. haha. Am avut noroc ca m-am avantat pentru ca si eu am stat pe ganduri doar prin prisma faptului ca nu mi se dadeau atat de multe detalii de catre domnul doctor. Dar daca stai sa te gandesti, dansul a vorbit si vorbeste peste tot despre procedura, despre inainte si dupa, despre tot. Dar ca si om, ai nevoie sa simti ca ti se adreseaza personal tie. Dar uite ca te felicit pentru gestul facut si sper sa ne auzim aici dupa ce incepi sa topai ca un copilas intr-o baltoaca. Cu ambele picioare. Te pup si insanatosire totala! Zambeste!

      Apreciază

    • Simona spune:

      Da, eu am toate cele scrise de tine, Lili.
      La tine au trecut?
      La mine deloc.

      Apreciază

  2. MARIA BOGDAN spune:

    Buna ziua! M-am bucurat ca am gasit acest articol. Sunt operata de dr Uscatu in 04.03.2020. Totul a decurs la fel. Cand citeam, parca erau cuvintele mele-hallux rigidus sever. Din pacate, din cauza situatiei din tara si lume, eu nu am putut ajunge la control. Sunt din Blaj-Alba. Am facut radiografie la noi, mi s-a schimbat pansamentul, trimit poze si tin legatura cu d-nul doctor prin email. Voiam sa va intreb cate sapt ati stat doar in pat. Cat ati folosit papucul”magic”-eu asa il numesc. La cat timp ati inceput sa mg fara papuc si cat? Cat timp ati stat in concediu med. Eu lucrez in invatamant si va trebui sa stau cat se poate. Nu pot sta pe scaun, la serviciu. Cat timp ati tinut gheata? Dr de la noi zice ca nu mai e necesar, nu imi este umflat piciorul. . Va multumesc! Sper sa-mi raspundeti.

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Buna ziua! Felicitari pentru decizia luata, sigur va fi bine! Ati facut operatia de ziua mea, sa fie cu noroc! Eu pe 21.02.2020 am facut operatia la stangul care aparent tot hallux rigidus sever este si am scos suruburile la dreptul. Si eu dau poze si ma pansez singura acasa. Asa este situatia in momentul de fata. In plus cu pandemia asta, sigur putem sta in repaos cat va trebui si poate putin mai mult. A fost atat de diferit la mine, aceeasi persoana, la un picior si la celalalt ca nici nu stiu ce sa va zic. Anul trecut am stat in pat f mult comparativ cu anul acesta. Cu gheata la fel pt ca nu se desumfla. Dar acum o saptamana jumatate de gheata a fost nevoie pt ca pur si simplu s a facut bine. Cel mai bine este sa faceti ce zice dr Uscatu si ce va spune corpul. Eu asa as face. Asa am si facut. Cu f multa responsabilitate, dar sa va ascultati si pe dvs. O zi frumoasa si putem vorbi oricand doriti! O zi frumoasa!

      Apreciază

  3. Maria Bogdan spune:

    Multumesc pentru raspuns. Deci, se pot scoate suruburile in acelasi timp cu operatia la celalalt picior. Si eu am un hallux valgus la piciorul drept. O sa mg sa-l operez si pe acesta. Sper sa fim bine si sa fie sanatos si domnul doctor , sa poata ajuta cat mai multe persoane. Va doresc multa sanatate!

    Apreciază

  4. […] cum poti citi aici, anul trecut am facut prima operatie pentru monturi la piciorul drept, pentru ca, dupa spusele […]

    Apreciază

  5. Elena spune:

    Bună!Am făcut și eu operatie de halux valgus rigidus in oct.2020.Inainte am fost la control la dr.Uscatu ,ptr.ca atunci cand mergeam mult sau stateam mult în picioare aveam dureri sub degetul mare și se deformase spre interior.Stateam in repaus și trecea.Puteam sa port incaltamintea pe care o aveam.Diagnostic halux valgus rigidus .Ca se distruge articulatia ,ca este compromisă dar dacă operam amânăm acesta nenorocire cu 5-10 ani.Ok,ma hotarasc și fac programare.La întrebările care le aveam referitor la cum se face operația,cum și cât durează recuperare, riscurile care sunt ,ma trimitea pe site-ul dumnealui și interviuri.Ca sunt peste 300 de riscuri ,dacă ar sta sa le insire pe toate …..Am citit și eu pe site cat am putut intelege si pareri paciente și m-am programat.Proasta inspiratie.Dupa operatie aflu ca trebuie cadru,nu văzusem pe site ,răspunsul „teoretic nu ,practic da”.Piciorul durea ca naiba cand nu eram sub calmante.Am venit săptămânal ptr.control și schimbat pansamentul,radiografii de control.Cand am făcut prima radiografie acasa ,mi s-a spus ca am fracturat metatarsianul 5.Cand s-a fracturat ???Vede dnul dr.radiografia și spune ca este ok.Pai stiti ,este o fractura aici.Aaaa aceea este contribuția personala.Nu trebuia sa îmi spuneți și mie? Raspuns -pai nu scrie în biletul de ieșire DOMO 5.?Ce? Degeaba spuneam ca ma doare tot timpul si nu pot merge cu gheata fără dureri, imi spunea sa merg doar pana la baie și bucătărie.Au trecut 2 luni în care am stat mai mult în pat,fără sa pun antepiciorul jos.Am stat 8 saptamani cu gheata,nu 3 saptamani cum se spune!Piciorul era în continuare inflamat,umflat și se vindeca rana greu.Dupa 2 luni cand am inceput sa renunt treptat la gheata,mi-a spus sa misc degetul mare și sa mobilizez articulatia ,dar durea foarte tare tot antepiciorul.Nu puteam pune piciorul jos.Durea și glezna si genunchiul și soldul!Am venit în București ca să facă dnealui mobilizarea degetului dar cu niște dureri ca te urcai pe pereți.Mobilizarea a venit după 2 luni fara rezultat.Cand am inceput sa merg asa amarat a început sa sufere si celalalt picior ptr ca nu calcam cum trebuie.Am rămas si cu niste amorțeli dureroase la degetul mare. Au trecut 9 luni de la operatie și dintr-un om activ am devenit un om care nu poate sa merga nici un pas fără dureri.Nu pot merge fără sa fie încălțat.Nu pot purta nimic din incaltamintea veche.Medicul spune ca nu are soluții!In concluzie daca nu aveți dureri nu va operati ,parere mea!A mai trecut cineva prin asa ceva?Daca da cum s-a rezolvat?Multumesc!

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Buna Elena. Imi pare nespus de rau pentru ce ai patit tu. Eu nu am avut probleme decat cu nelegarea operatiei dar am fumat la primul picior. De aceea s-a “lipit” mai greu. Sunt curioasa daca primesti vreun raspuns de la alte cititoare in legatura cu ce ai patit tu si daca s-a mai confruntat cineva cu asa o mare problema…

      Apreciază

      • Bogdan Maria spune:

        Bună, Elena! Eu am fost operată de hallux rigidus în 4 martie 2020. În 23 aprilie 2021 mi-am scos șuruburile. Si pe mine mă durea piciorul, deasupra unde erau șuruburile. Acum astept să văd , cand va mai trece putin timp. Deocamdată mă pansez la 7 zile, nu am făcut baie, decât cu el protejat. Mi s-a spus că articulația e complet compromisă. Eu nu vreau decât să nu mă mai doară. La celalalt picior am hallux valgus, dar deocamdată am amânat operația. Sănătate!

        Apreciat de 1 persoană

    • Simona spune:

      Salut, sunt in a 11-a luna postoperator si sunt in aceeasi situatie. Opertie , mai 2021. Edem( umflatura) si durere dupa op. Hallux valgus la dr. Uscatu. Halucele sta in sus. La fel plimbarea era esentiala pt mine. Am ajuns sa nu ma mai plimb. Poate o data la 3 saptamani sau niciodata. Prefer sa pot sa ajung la serviciu cu microbuzul, iar seara poate ma ia sotul sau altcineva, care se ofera sa ma duca. Seara (sau dupa duș sau in soare) oricum piciorul e umflat rau. Corpul ( jumatatea mai sanatoasa) s a imbolnavit cu totul, glezna, jumatatea tibiei, genunchi, jumatatea femurului, șold-dureri teribile mereu.
      Traiesc stramb, nu mai pot incalta nimic din papucii vechi. Ma doare. Chiar sub metatars simt umflaturi si alte trei mai incolo, sub alte degete- care cand apar, cand dispar.
      Eu, postoperator, nu am avut dureri. Am fost f optimista 6 luni, doar vedeam ca e un punct care nu ma lasa sa clac drept, pe planta( adica talpa, cea piciorului operat).
      Nu m a durut 6 luni cat am stat in c. Medical. Asta si pt ca miscarea era limitata la treburile gospodaresti.
      Nu mi am dat seama, nici nu aveam cum, de ce intorsatura vor lua lucrurile.
      Sunt si normoponderala, dar, pare ca nu ajuta slabitul, faptul ca am slabit. Sau ajuta desigur. Dar, pe ansamblu, e spre deloc sesizabil.
      Ma simt oloaga.
      Nu cred ca are solutii dl doctor.
      Nu stiu ce sa mai fac.
      Multumesc!

      Apreciază

    • Simona spune:

      Eu trec.
      Nu e rezolvat.
      Ti ai scos suruburile?
      Crezi ca ar fi mai bine?
      Mi am stricat si partea mai sanatoasa a corpului, adica la piciorul drept era in grad 2 boala (hallux valgus), acum o fi avansat. Acum au aparut si dureri. Dar genunchiul si soldul drept erau perfect sanatoase.
      Acum se arcuiesc si dor. Au cracmente pe care nu le aveau.
      E necesar sa fac kinetoterapie.
      Solutii?

      Multumesc, Elena!

      Apreciază

    • Simona spune:

      Da, eu.
      Nerezolvat.
      Umblu in toata tara.
      Acum is in Timisoara.
      Cu adevarat nu va operati!

      Apreciază

      • Bogdan Maria spune:

        Bună Simona. Am făcut și eu operatia în martie 2020. Diagnostic: halux rugidus sever. În aprilie 2021 mi-am scos șuruburile. Speram să nu mă mai doară. Dar după atâta timp mă doare rău, deasupra, nu pot atinge în dreptul articulației. Tocuri?. Nici vorbă! Nimic care mă apasă. Când se schimbă vremea am niște înțepături, parcă îmi introduce cineva un cuțit.Credeam că sunt singura. Va trebui să trăiesc cu această durere și grijă să nu cumva să mă lovească cineva. Și noaptea în pat îmi protejez cu celălalt picior. A devenit un tic.Multă sănătate!

        Apreciază

  6. Maria spune:

    Hello, Grivie! 👋
    Exceptional articolul! Bravo pt curaj, pt determinare și mai ales pt că ai ales să șeruiești cu noi experiența ta în materie de operație Hallux-Valgus.
    Desigur, mulțumiri cred că ai primit de la f mulți potențiali beneficiari ai unei astfel de intervenții și care, urmare a acestui articol atât de frumos și „colorat” redactat, oferă încrederea de care un om suferind de monturi are nevoie (incluzând-mă și pe mine).
    Desigur, accederea la dl Doctor M. Uscatu este dificil de bifat ✅ din multe puncte de vedere:
    👉 distanță f mare de Capitală,
    👉 cost aproape intangibil pt cele mai multe femei care suferă și nu și-l permit.
    👉 perioada de recuperare și asistență din partea medicului care nu se poate realiza decât dacă optezi pt relocare în București, ceea ce e greu de realizat.

    Mulțumesc mult pentru detaliile atât de necesare mie! 🙏
    Mult succes și sănătate maximă. 😇🍀🤗

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Buna Maria!
      Multumesc f mult pentru mesaj. Este adevarat ca nu este un cost mic, insa din cate stiu de anul acesta in urma multiplelor eforturi ale domnului doctor a reusit sa deconteze parte din operatie( nu stiu exact detalii). Eu zic sa iei legatura cu domnul doctor pentru ca dansul te poate ajuta. Iar daca nu ai unde sta pe timpul recuperatii, fara nici un fel de mesaj aiurea, te astept cu drag la mine. Am un extra pat si stiu ce inseamna recuperarea. Eu am avut noroc cu mama si fratele meu care au facut cu randul si au stat cu mine. Vb cu domnul doctor si daca ti pot fi de folos, te rog sa mi spui. Imbratisari cu drag!

      Apreciază

      • Maria spune:

        Dragă Grivie, nici nu știi cât m-a bucurat mesajul tău; promptitudinea cu care ai reacționat dar cel mai tare m-a impresionat disponibilitatea ta pt suport – amazing! 🙏 ❤️ 😘 🤗
        Parcă te cunosc de-o viață, atât de bine am simțiți conexiunea din mesaj.

        Nu, nu e cazul pt că eu sunt din TM și știu exact cam ce presupune o recuperare după intervenție – OM neputincios, situație greu de gestionat, mai ales când te copleșesc durerile și e musai să stai cu piciorul în poziție proclivă și din 2 în 2 ore să pui compresa cu gheață preț de 2-3 săptămâni.
        (am avut piciorul rupt acum 3 ani și știu ce am pătimit; nu m-am putut nicicum coordona cu cârjele, a fost horror pt mine)

        Acum însă după ce am citit și vizualizat sute de articole cu acest topic, forumuri străine (în English) ale pers care au avut o astfel de experiență, ieri am avut așa o revelație, citindu-te! Ai harul „omului cu peniță” ✒, o frântură dintr-o poveste atât de frumos transpusă pe wall-ul tău, spre beneficiul nostru al celor care au de gând sa-și rezolve chirurgical aceste anomalii care îți perturbă viața la un moment dat – monturile.

        Să știi că urmez eu la rând bună mi-am setat acest „sejur” la finele acestei luni și sper să-mi și iasă așa cum eu sper. Mai trebuie să primesc un pic de ajutor de la Divinitate.

        Voi fi în curând în 63 și la câte intervenții am in „portofoliu”, nu mai există frică de nimic.

        Singura mea problemă majoră este singurătatea. Să nu te mire, ca mine sunt zeci, sute, poate mii de părinți ai căror copii au ales să părăsească Țara și să-și facă un stil de viață binemeritat afară – e dreptul lor să aleagă.
        Nu sunt adepta lamentărilor de tot felul, (singur fiind) ci să faci în așa fel ca atunci când crezi că nu te descurci, să mai încerci o dată; viața mi-a dovedit că am reușit să-mi gestionez exemplar aproape toate situațiile dificile, chiar și atunci când ziceam „gata nu mai pot”!

        Acum însă, mă gândesc f serios (aprofundez și-mi fac preventiv scenarii) cum mă voi descurca postoperator singură?
        -desigur, stocurile de strictă necesitate și alimente pt perioada imediat următoare (2 săpt+) le-am pus pe rol
        – catering-ul mi l-am rezolvat/asigurat

        Problema cea mai nesigură constă în managementul personal în primele 3-4 săptămâni, dacă voi fi capabilă să-mi pregătesc un ceai, un MD, igiena personală fără să mă prăbușesc pe undeva, așa cum mi s-a întâmplat când am avut fractura și piciorul în gips – pur și simplu am leșinat și m-am prăbușit.

        Nu, nu e de „Doamne ferește”, ci de văzut ce pot face ca astfel de evenimente să nu mă mai urmărească pt că lipotimia am făcut-o din cauza faptului că organismul era slăbit și nu a fost capabil într-un picior să se mobilizeze dimineață la prima oră să mă ajute să-mi prepar un minim MD pt a putea face față medicației (eu sunt și cu colagenoză b. autoimună de 7 ani) obligatorii + fraxiparine 25 de zile mi le-am făcut singură.

        N-ar fi trebuit să-ți relatez toate astea dar exact așa cum și tu ai menționat în articolul tău: „ne naștem și murim singuri”, tot așa cred și eu, mă gândesc însă că poate reușesc cumva pe cea de pe urmă s-o păcălesc, să nu mă doboare.😉

        Draga mea, Grivie!
        Trebuie să-ți spun că tu prin tot ceea ce ai împărtășit cu noi, cei interesați de o astfel de intervenție, ai reușit să fii o sursă de inspirație și mobilizare pt a reuși!
        Este unul dintre cele mai bune articole scrise ad-hoc de o persoană care a experimentat o astfel de intervenție și mai ales la o vârstă atât de tânără!

        Mi-ar plăcea tare mult să putem găsi o modalitate de a comunica voce – prin orice mijloace ție ți-ar fi confortabil…este dorința mea! Dacă o împărtășești, aștept din partea ta propuneri fără a expune public chiar toate elementele ce ne definesc și care n-ar avea nicio relevanță pt alții.

        Îți mulțumesc încă o dată pt mărinimie, promptitudinea cu care ai reacționat și pt curajul de a arăta lucrurile exact așa cum ele se derulează!
        Îți urez un weekend minunat, cu sănătate și bucurii!
        Cu drag, Maria!, 😇🍀💐

        Apreciază

        • Grivie spune:

          Draga Maria uite ca de data aceasta nu am mai fost atat de promta in raspuns… te rog sa ma ierti🤗 prea tanara si cu prea multe probleme. Dar stii cum e, omul si le mai face si cu mana lui. De asta suntem toti condamnati. Sunt curioasa daca ai gasit curajul sa te operezi si cum a decurs. Sper ca esti bine si sa stii ca singuratatea se resimte si in 2 si 3. Iti sugerez o pisica. 2.3. Cate sunt suficiente cat sa le poti ingriji, dar si sa ti mangaie sufletul. Eu am 3. Si cateodsta parca ar mai merge inca ceva.

          Apreciază

  7. Picui Gabriela spune:

    Buna! Sunt la 3 luni de la operatie, intrebare , suruburile pot ramane acolo pt totdeauna??

    Apreciază

  8. Hantig alina spune:

    Buna seara,si eu am fost operata de domnul Marius Uscatu in 22 martie 2021

    Apreciază

  9. Hantig Alina spune:

    La mine recuperarea a fost foarte grea.Am stat la pat 6 saptamani,nu mergeam decat la baie repede si la masa tot asa.am folosit gheata speciala 12 saptamani,abia dupa sapt 13 am inceput sa merg fara gheata.Piciorul nu m-a durut foarte tare in recuperare dar am stat cu el continuu cu gheata si cu el sus pe perna.daca incercam sa il pun lateral ma durea foarte tare.am avut probleme cu durerea se spate de la atat stat pe spate si cu stomacul de la medicamente.Durerile astea mi le amintesc mai bine decat cea de picior.Pana prin luna a6a de la operatie il simteam strain cumva si ma durea zilnic dar suportabil.nici eu nu pot incalta nimic din ce incaltam inainte de operatie.Daca imi atinge degetul in care am suruburile simt o durere mare,de aceea ma incalt doar cu ugg cu o marime mai mare.Acuma la un an vreau sa merg sa imi scot suruburile si vroiam sa stiu cum au fost la voi durerile la picior dupa aceasta interventie,daca in spital v-au dat calmante incat sa nu simtiti nimic la piciorul respectiv.Vi s-a intamplat sa simtit din senin durere puternica la picior in zona unde sunt suruburile?De doua zile ma doare piciorul acolo si mi-e frica sa calc normal pe el.Eu sunt fericita ca m-am operat pentru ca piciorul meu era foarte deformat si ma durea ingrozitor,si sunt constienta ca recuperarea dureaza.Si forma lui nu se compara arata minunat acuma fata de cum era.

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Buna dimineata! Imi pare nespus de rau sa aud ca ati simtit atata durere… la mine nu a fost cazul de asa ceva. Nici deformarea nu eracumplita, poate si asta a contat… eu la al doilea picior inca am suruburile acolo am tot zis sa ma duc sa le scot dar n am mai fost. Oricum port incaltaminte comoda si deloc stramta. Sper sa va mai raspunda si altcineva macar sa vedeti cum au fost si alte cazuri. Spuneti-i domnului doctor de situatie, banuiesc ca stie. Ce a zis? De ce va doare asa? Ce e de facut?

      Apreciază

      • Maria Bogdan spune:

        Bună, Alina! Eu am fost operată de hallux rigidus în 4 martie 2020, în 23 aprilie 2021 mi-am scos șuruburile. Nu simți nimic în timpul operației, după, primești calmante. Eu nu am avut dureri. Recuperarea e destul de dureroasă și destul de lungă. Poți călca de la început pe picior. Am stat internată doar o zi și o noapte. Pe mine încă ma doare piciorul. Mă doare atunci când se schimba vremea. Mă doare sus,, cumva lateral de operație. Doamne ferește sa nu mă lovesc, sau sa-mi cadă ceva pe picior! Normal că nu mai pot incalța orice. Îmi trebuie incaltaminte comoda, moale, sa nu ma apese. La piciorul drept am hallux valgus. Aveam de gând sa ma operez , dar am renunțat. Mă doare și acesta, dar nu așa rău. Dacă am incaltaminte corespunzătoare, pot trăi. Multă sănătate!.

        Apreciază

        • Hantig Alina spune:

          Buna Maria,te-a durut piciorul dupa ce te-ai intors acasa?banuiesc ca ti-a dat calmante.Mie mi-a zis ca 4 saptamani sa merg minim cu el si ca recuperarea este mult mai usoara.Dar la cum ma doare si acuma nu cred ca o sa fie asa.Este o operatie totusi si taie din os.Mi-e groaza de operatie si de recuperare sincer,dar ma gandeam ca poate daca nu mai am suruburile acolo nu o sa mai simt durerea aceasta urata. Eu am mers la dansul pentru ca toate pacientele lui ziceau ca nu au avut dureri dupa operatie,singura care a scris ca te doare a fost Grivie,si mi-a placut sinceritatea ei.Si mie mi-a zis ca trebuie operat si celalalt picior dar nu ma operez inca,poate in viitor daca se agraveaza.

          Apreciază

      • Hantig Alina spune:

        I-am scris domnului doctor si raspunsul lui a fost ca mi-a lasat osul acolo mai proeminent putin ca sa aiba de ce sa prinda suruburile si de aceea ma doare cand il ating cu incaltamintea,si ca o sa faca retusuri cand merg la operatie.La mine a fost foarte deformat piciorul cred ca de aceea m-a si durut si s-a recuperat asa greu.Ma bucur sa aud ca nu te-a durut,probabil depinde si cat de grav a fost inainte de operatie.Inainte sa merg la operatie am gasit postarea ta referitor la ce ai trait tu si tare m-am bucurat ca ai scris,ai fost singura care adetaliat tot si mi-ai dat curaj sa fac pasul acesta care pentru mine a fost unul enorm,de frica operatiei am amanat pana s-a agravat.

        Apreciază

      • Hantig Alina spune:

        Buna Grivie,i-am scris domnului doctor si nu mi-a dat nici un raspuns in legatura cu durerea pe care o simt asa din senin doar a zis ca trebuie scoase suruburile si ca mi-a lasat acolo putin os in plus ca sa aiba de ce sa le prinda.si din aceasta cauza ma doare cand incalt alta incaltaminte inafara de ugg care sunt foarte largi si comode.Tu ai incercat sa porti tocuri?Te incalti cu orice incaltaminte si nu ai probleme cu durerea?

        Apreciază

    • Andra spune:

      Buna Alina,
      Sunt relativ proaspat operata tot Dr. Marius Uscatu in 29.12.2021. Am aproape 6 saptamani si abia daca pot merge la baia si inapoi, in timp ce vad persoane la control care la 3 saptamani merg cu gheata speciala fara niciun ajutor.
      Problema e ca nu se inchide total rana, tot supureaza cand incerc sa mobilizez degetul mare.
      Marea problema mea asta este, cu degetul mare, pe care nu il pot mobiliza singura, ci doar cu mana, extrem de putin.
      Sunt foarte speriata de ceea ce spuneti pe aici. Eu am facut aceasta operatie fara sa am dureri inainte si nu imi imaginez ca nu o sa port tocuri sau incaltarile vechi…
      Care mai este starea ta in prezent?

      Multumesc su sanatate multa!

      Apreciază

      • Hantig Alina spune:

        Buna Andra,
        La mine taietura s-a vindecat bine,in 6,7 saptamani era inchisa rana de tot.Nu te speria ca nu poti misca degetul mare ca asa am patit si eu doar in timp am reusit sa il misc.La mine sa stii ca abia dupa ce au trecut 6,7 luni de la operatie mi-am simtit piciorul ca si cum era al meu,pana atunci parca era un picior strain,parca nu facea parte din corp.Mi-au mai trecut durerile,dar tot nu pot incalta nimic decat ugg pentru ca ma doare acolo unde am suruburile,osul a fost lasat mai proeminent sa aiba de ce sa prinda suruburile.Trebuie sa ma programez la operatie dar mi groaza.Cred ca depinde de fiecare persoana in parte cat de repede se vindeca.Tin minte ca pana in luna a 7a dupa operatie cand faceam dus fiecare strop de apa care imi atingea piciorul eu il simteam ca si cand cineva imi tragea cu gloante in picior.Cred ca este nevoie de timp ca sa se vindece de tot .Eu in 22 martie fac un an de la operatie.am observat ca ma doare piciorul cand se schimba timpul si mai tare in perioada rece.Sper ca dupa ce ma operez si imi scoate suruburile sa pot sa incalt si alt fel de incaltaminte pentru ca asta este motivul pentru care m-am operat,asa si inainte de operatie tot ugg purtam si vara sandale intre degete.La tine este proaspata operatia,o sa iti treaca durerile si o sa te simti mai bine dar doar cu trecerea timpului eu asa zic,din experienta mea.

        Apreciază

        • Andra spune:

          Buna Alina si multumesc ca mi-ai raspuns.
          Eu nu ma pot impaca cu ideea ca am facut o operatie doar ca sa nu mai pot incalta nimic. Eu inainte de aceasta operatie incaltam orice, tocuri, stiletto…etc.
          Nu-mi vine sa cred ca am putut sa fac asa ceva…
          Am acum aproape 7 saptamani si merg doar cu gheata speciala, fara sa misc degetul mare, iar plaga tot nu e inchisa perfect.
          Simt toata partea de sus a labei piciorului amortita si recunosc ca simt ca voi ramane handicapata….cat despre scoaterea suruburilor, eu am aflat abia dupa ce am fost operata ☹️
          Sa inteleg ca nici tenisi sau bocanci nu porti?
          Succes si poate imi mai spui daca vezi ceva schimbari.

          Merci,
          Andra

          Apreciat de 1 persoană

          • Hantig Alina spune:

            Nici nu am reusit sa incalt tenesi sau bocanci pentru ca ma doare ingrozitor cand imi atinge piciorul in zona cu suruburile.Ma doare piciorul si daca incerc sa stau pe varfuri,si daca stau in picioare sau merg mai mult.Dar de doua saptamani m-a durut foarte tare fara sa fac nimic si de aceea m/am speriat.Domnul doctor nu mi-a dat nici un raspuns,sper ca dupa ce scot suruburile sa nu ma mai doara,atat imi doresc sa pot incalta incaltaminte normala chiar daca nu cu toc.Si eu am ramas cu o durere de glezna si imi pocneste tot timpul cand calc,probabil cum am fortat piciorul cand am folosit pantoful special.Daca vrei sa imi scrii iti las facebook-ul meu si ma poti intreba orice.Iti trimit si poza daca vrei cu piciorul,la mine trebuia operat pentru ca arata groaznic si aveam dureri mari la mers. https://www.facebook.com/hantig.alina.12

            Apreciază

          • Deni spune:

            Bună, Andra! Ai vreun update la operația ta?
            Pana sa va citesc comentariile eram 100% convinsa sa ma operez.
            Eu ador sa port tocuri. Și de câțiva ani nu prea mai pot purta din cauza miturilor. Am anumiți pantofi și nici ăștia nu sunt prea finuți ci sunt largi și tocul gros și nu prea înalt. Eu visez ca după operație sa pot purta stileto.
            După toate câte am auzit, acum îmi e teama sa ma mai operez. Chiar ju știu ce sa fac.
            Poate ma ajutați cu un sfat
            Merci!

            Apreciază

          • Simona spune:

            Andra, scrie mi neaparat, vreau sa vorbesc cu tine.
            Hai sa ne ajutam reciproc! Curaj, ce zici? Sa ti dau e mailul meu?

            Apreciază

        • Simona spune:

          Si eu am redoare de haluce. Adica nu se duce pe sol.
          Eu sunt in a 11-a luna dupa interventie.
          Am lucrat de 8 ori cu un kinetoterapeut, a miscat acesta degetul mare( halucele). Doare f tare. Dar nu ma plang. Doar ca e cu rezultate minime.

          Apreciază

      • Simona spune:

        Si eu am redoare de haluce. Adica nu se duce pe sol.
        Eu sunt in a 11-a luna dupa interventie.
        Am lucrat de 8 ori cu un kinetoterapeut, a miscat acesta degetul mare( halucele). Doare f tare. Dar nu ma plang. Doar ca e cu rezultate minime.

        Apreciază

        • Andra spune:

          Buna Simona, eu am 3 luni si jumatate de la operatie si ma confrunt cu aceeasi problema, respectiv nu pot misca halucele, nici in sus nici in jos prea mult. Dl doctor mi-a aratat sa apas cu toata forta in el, dar doare de mor, e si umflat inca…dar nu ma pot resemna ca ramane asa rigid, eu visez la tocuri rapid.
          Eu aveam o mobilitate super mare inaintea operatiei…🙄 deci chiar nu concep sa raman asa. O sa strang din dinti si fac exercitii mereu.
          Tu ai mai fost la el la control? Ti l-a mai mobilizat dansul?
          De mers, mergi normal?

          Sper sa reusesti si sa imi dai vesti mai bune!

          Apreciază

          • Simona spune:

            Eu trec.
            Nu e rezolvat.
            Ti ai scos suruburile?
            Crezi ca ar fi mai bine?
            Mi am stricat si partea mai sanatoasa a corpului, adica la piciorul drept era in grad 2 boala (hallux valgus), acum o fi avansat. Acum au aparut si dureri. Dar genunchiul si soldul drept erau perfect sanatoase.
            Acum se arcuiesc si dor. Au cracmente pe care nu le aveau.
            E necesar sa fac kinetoterapie.
            Solutii?

            Multumesc, Elena!

            Apreciază

          • Simona spune:

            Salut, Andra, am fost ieri.
            A zis ca scoate suruburi si un osteofit. Bineinteles, responsabilitatea o poarta trupul meu.
            Acesta creand osteofitul.
            Eu fac ex. De kineto singura si cu kinetoteraput care misca totul, cu vigoare, eu nu am atat de multa forta in degetele de la maini, cum cere dnul doctor, dar dnul kinetoterapeut are.
            Ce va fi dupa scriu dupa.
            A vazut si dnul doctor ca am un punct mai inalt (acela imi da dureri groaznice in glezna, genunchiul, soldul sanatoase sau o data sanatoase).
            Eu sper sa nu mai fiu asa dupa interventia 2, de scoatere a suruburilor.
            De fapt, el a zis ca va fi o operatie 3. Dar….n as vrea….dar cine stie….

            Apreciază

            • Păsoiu cristina spune:

              Buna ziua,am revenit la ce a postat grivie și am văzut ca dvs urma să vă scoateți șuruburile,ați făcut cumva operația?eu m am operat în 11ianuarie și ma deranjează f tare acolo unde sunt șuruburile.

              Apreciază

              • Grivie spune:

                Buna! Eu am fost lenesa si am scos doar surubul de la primul picior cand l-am operat pe cel de-al doilea. Este adevarat ca ma jeneaza daca port ceva stramt sau daca cusatura incaltarii vine direct pe surub, dar ma adaptez. Practic am 2 ani asa. Depinde cat de tare te deranjeaza. O sa-l scot. Eventually. Multa sanatate tuturor!🎁

                Apreciază

                • Simona spune:

                  Da, mi am scos suruburile.
                  Reusesc sa intru in majoritatea incaltamintei acum.
                  Dar sunt mai inalta pe hemicorpul operat, adica piciorul mi e mai inalt, deci metatarsul operat, de aici dureri teribile la coloana lombara, coloana cervical.
                  Iar hemicorpul sanatos e cu durere de 10 pe o scala de la 1 la 10.
                  Ieri ma intrebam daca si cat voi mai sta in picioare pt gatit, curat, mers la serviciu.
                  Adica pe membrul inferior neoperat am dureri de coxartroza, gonartroza, glezna si sus pe fesa sciatica.

                  Jos, piciorul operat e mereu inflamat, e o masa compacta, dureroasa, careia nu i simt degetele sau componentele.
                  Degetul mare nu coboara pe sol, tr. Sa l controlez din creier sa ajunga pe sol si nici asa nu ajuta.
                  Dumneavoastra v ati operat si la al doilea.
                  Si va e bine?
                  Va coboara degetele mari pe sol?

                  Eu m am operat anti aceste doua mari probleme: durere a piciorului si faptul ca acesta, creierul, nu mai gasea degetul mare sa se sprijine pe sol.
                  Acum problemele sunt probabil pe viata complicate si nu stiu daca va trece durerea, de peste tot din corp, si daca voi mai avea vreodata halucele pe sol- o disfunctie minora ar zice un necunoascator, dar majora, pentru tot corpul.
                  E grozav sa nu ai deget mare pe care sa l poti folosi la mers suta la suta.
                  Te descentreaza in totalitate.
                  Sanatate!
                  Simona

                  Deci nu aveti aceste probleme?

                  Apreciază

              • Simona spune:

                Da, le am scos.
                Pot incalta vechii papuci, intr un fel.
                Dar osul e prost lipit.
                Repet e un punct mai inalt, lasat chiar in osul metatars operat. Deci iese pe talpa.
                Si prin casa tr sa umbul cu plastic. Ca sa nu ma doara vesnic osul operat pe talpa.
                Am fost operata pe 10 mai 2021. Pe 10 iunie 2022 mi a scos suruburile.
                Intentia mea a fost sa fiu mai bine, dar is mai rau.
                Osul e cumva mai mare, mai inalt decat era, iar vechii papuci, da, ii incalt, dar strang. Deci doare.
                A cautat cineva solutie in alta parte. La altcineva. Ati intrebat, cei intre voi carora nu le a iesit interventia chirurgicala?
                Un ortoped, chirurg de aici imi spune ca tr refracturat osul si lipit fiziologic, daca mai poate fi vorba. Cred ca o sa mai cer o parere. Nu stiu ce sa fac: forta fizica mi s a injumatatit, picioarele, talpa/planta acestora doare, intrecand durerea initiala, din cauza careia m am dus sa ma operez.
                E iarna si eu ma incalt doar cu schetchers, papuci cu gauri si cu talpa moale, tehnica. Indiferent de haina eu is in adidasi deci. Acum, cand credeam ca dupa scoaterea suruburilor, va disparea puctul mai inalt de pe talpa, mai aveam speranta. Acum cu suruburi scoase acum 9 luni nu mai am speranta si nu sunt deloc bine psihic.
                Ma bucur ca unii intre voi sunteti bine. Ceilalti nu ati cautat solutii, hai sa ne ajutam. Poate e solutie si pentru noi. Ce ziceti?
                Astept o opinie, orice de la voi.
                Multumesc, Simona
                P. S. Multumesc ca am doua picioare, si le folosesc, cu devarat multumesc, dar, sincer, as fi vrut o ameliorare a starii mele de sanatate. Asa cum s a intamplat la autoarea acestui blog. Sper in continuare, dar haideti sa vedem in ce directie ne putem indrepta. Cu dnul doctor am discutat. Imi zice ca e un picior nou. In regula. Dar piciorul nou nu poate pasi pe gresie, ciment, parchet fara sa simt durere si greseala acolo. Cum schimbam situatia aceasta.

                Apreciază

            • Andra spune:

              Buna Simona, de la tine am mesajul? Nu stiu de ce dar de pe telefon mi e dificil sa citesc. Eu am scos si suruburile in ian 2023, acum. Daca ai FB ma gasesti cu Andra Guran, scrie mi, te pup!

              Apreciază

          • Deni spune:

            Andra, sper ca acum ești pe tocuri!

            Apreciază

  10. Bogdan Maria spune:

    Nu este o durere mare. Mie mi-a dat analgezice și vitamina C ,7 zile. Am stat în pat și am încercat sa nu-l forțez. Așa am sperat și eu că nu o să mă mai doară după ce scap de șuruburi. Dar nu este așa. Și nu știu de ce? Eu nu am avut mont. Ma durea groaznic . Pe ieșirea din spital mi-a scris hallux rigidus sever. Mi-a zis ca articulația e total compromisă. Credeam că sunt singura care mai am dureri. Îți doresc sa scapi și sa nu te mai doară!

    Apreciază

  11. Hantig Alina spune:

    Maria sper din suflet sa nu ne mai doara.Poate ne recuperam mai greu nu stiu ce sa zic,si mie mi-a zis ca am artroza la piciorul celalalt si ca trebuie operat dar sincer nu am avut deloc durere la el decat dupa ce m-am operat la stangul.Probabil cum l-am folosit doar pe el.Eu am avut ghips pe talpa primele doua sapt si a trebuit sa merg cu carje si toata greutatea o duceam pe dreptul.Si o prietena s-a operat la domnul doctor dupa mine,si vreau sa iti zic ca a picat de 3 ori pe degetul operat,nu a respectat nimic din perioada de recuperare,nu a stat la pat o zi.Umbla normal ca de obicei si a zis ca pe ea nu o doare deloc doar daca isi i-a incaltaminte care o strange.Si a lasat-o sa calce pe picior dupa sapt 7 de la operatie.

    Apreciază

    • Pășoiu Cristina Anca spune:

      Bună Alina,eu am fost operată pe 11 ianuarie,după 5 săptămâni am primit papucul ,adică ieri ,am început să merg încet cu el dar am niște dureri la călcâi ,la gleznă,oare așa e normal,de la atâta stat cu el nemișcat?

      Apreciază

      • Maria Bogdan spune:

        Trimis din Yahoo Mail pe Android

        Apreciază

      • Maria Bogdan spune:

        Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe vin., feb. 18, 2022 la 8:11 PM, Maria Bogdan a scris:

        Trimis din Yahoo Mail pe Android

        Apreciază

      • Hantig alina spune:

        Buna Cristina,si eu am avut dureri cand am inceput sa port pantoful special si mi se umfla piciorul foarte tare daca stateam cu el in pamant,si glezna ma durea dar ma puneam in pat cu gheata pe el si imi treceau repede durerile.Depinde cat de mult stai in picioare si cat de mult mergi.Dar o sa iti treaca cu timpul.Trebuie cat mai mult repaus.Eu stateam cu piciorul pe perna si cu gheata toata ziua si asa nu simteam durerile.

        Apreciază

        • Pășoiu Cristina Anca spune:

          Mulțumesc Alina ptr.răspuns, incerc să merg fără sprijin pe cadru ,dar încă nu pot sper că voi putea cât de curând.Îmi spui te rog când ai putut să mergi cu papucul fără să ai nevoie de sprijin ?Dl dr când mi a dat papucul m a și pus să calc pe el eu deabea stăteam în picioare,după 5 săptămâni de repaus chiar n aveam cum.De umflat se umflă pun gheață, dar seara încep niște furnicături parcă mă curentează,atunci începe piciorul meu activitatea.Sănătate și o zi liniștită îți doresc!

          Apreciază

          • Hantig Alina spune:

            Buna Cristina,scuze ca iti raspund asa tarziu dar acuma am vazut ca
            ai mai scris.Eu prima sapt de pantof mergeam sprijinita in carje,apoi am inceput sa merg fara sprijin dar calcam bine pe el.Cred ca e normal sa doara pentru ca nu poti sa mergi bine pe el,te fortezi cumva si calci mai mult pe calcai.Cum mai esti?Ai inceput sa mergi mai bine?

            Apreciază

            • Pășoiu Cristina Anca spune:

              Bună Alina,am început să merg fără să mă mai ajut de cadru,tot simt un disconfort acum în talpă, dar dau înainte.Nu se mai umflă așa tare dar de îndoit degetele cam greu.Eu sunt în săptămâna 7 deci mai am de muncă.Când ai avut voie să uzi piciorul adică duș (pe el)și când ai ieșit la aer?Am multă piele uscată în jurul operației și dr a zis să nu folosesc cremă grasă de aceea am întrebat de duș. Mi se pare că dl dr nu prea are răbdare și nici nu te încurajează să l întrebi ceva.Mulțumesc de răspuns ,o zi bună îți doresc,la noi în bv a venit din nou iarna deci oricum n am cum sa ies.

              Apreciază

              • Hantig Alina spune:

                Buna Cristina,
                Nici eu nu l-am intrebat pe medic cand pot sa ma spal dar inainte sa ma vindec eu imi spalam piciorul cu apa si sapun cu discuri demachiante pentru ca aveam foarte multa piele moarta pe el,dar nu atingeam zona aia unde era operatia.Acolo am inceput sa ma spal doar dupa ce s-a vindecat de tot rana.Si am iesit afara decat dupa 4 luni de la operatie.Dupa sapt 13 am avut voie sa calc pe picior cu pantof normal si am mai stat prin casa nu am iesit imediat afara.Multa sanatate iti doresc si sa ai rabdare!

                Apreciază

                • Pășoiu Cristina Anca spune:

                  Bună Alina,am fost ieri la control și dl dr nu e mulțumit de mobilitatea degetului trebuie să încep să merg fără papuc progresiv 5 pași la oră, 10 pași…,aș vrea să te întreb ai ajuns cumva la comisie sau n ai depășit 90 de zile,eu n aș vrea să ajung dar se apropie și nu știu cum va fi.Mulțumesc !Mi a spus că a fost operația grea și recuperarea la fel.

                  Apreciază

                  • Hantig Alina spune:

                    Buna Cristina,eu nu am avut probleme cu mobilitatea si am ajuns la control mai tarziu,in sapt 13.Decat ca m-a pus Dl doctor sa fac exercitii de mobilitate si sa ii trimit video si zicea ca e ok.Si la mine a fost grav.Daca vrei sa ma intrebi orice legat de recuperare poti sa imi scrii pe facebook.Hantig Alina ma gasesti,locuiesc in Timisoara.

                    Apreciază

  12. Simona spune:

    Bună-ziua, revin, vineri 10.06.2022, am fost la scoaterea suruburilor de titanium si la ajustarea ( daca am inteles bine, eram si obosita, emotionata, am cerut informatii, dar atat am reusit sa cuprind cu mintea) unui osteofit care a crescut acolo de la op. De hallux valgus din 10.05.2021, acum 13 luni, deci.
    Iata ma in a doua zi postoperator, nu mai simt zvâcnirea aceea pe care am simtit o in ziua operatorie, 10.06.2022, dupa primul mers la baie; dnul doctor a zis sa calc pe piciorul operat pentru, putin, mergerea la toaleta, de exemplu.
    Circa o luna sau cat va fi nevie voi sta cu piciorul in sus pe perna si cu gheata.
    Corpul meu imi transmite o stare de bine, nu e asa laborioasa operatia ca prima, la fel mi o transmite, metatarsul din care s au scos suruburile si zona operata.
    Cred ca la mine va fi mai bine fara suruburi.
    Cred ca planta (talpa piciorului) isi va regasi posibilitatea de a pasi normal, poate nu va mai fi nici acel punct proeminent pe care l a folosit dnul doctor pt a infige suruburile.
    Doar recuperandu ma progresiv voi mai putea da detalii.
    Dar, din ce mi dau seama si simt corporal, si e a doua zi postoperator, dupa a doua operatie pe acelasi picior, cred ca va fi o imbunatatire a starii sanatatii piciorului si a starii sanatatii sistemului osteo-musculo-scheletal la mine.
    Sper sa nu mai simt ca sunt o oloaga.
    Sper sa se fi modificat in inaltime metatarsul care nu mai are suruburi in el.
    Abia acum dnul doctor mi a spus ca, in incercarea de refacere a piciorului anatomic corect, ceea ce face el prin operatia de hallux valgus, metatarsul se inalta cu 1 cm. Abia acum am inteles de ce pe inaltime nu mi mai venea niciun pantof cu toc, balerin, sandala. Imi veneau doar cele din lucratura implatita, model de piele impletit, sau adidasi din material care parea tot impletit, in orice caz acestea care aveau proprietatea de a se expanda, de a se largi.
    Nu va preocupati de durere, se dau antalgice; in caz ca vreti sa va scoateti suruburile.
    Voi pansa piciorul 1 data la 7 zile.
    Pasesc in el pt mersul la baie. E in regula.
    Voi face baie, a piciorului, peste 1 luna, 1 luna si…dupa refacerea tegumentara.
    Sanatate!

    Apreciază

  13. Pășoiu Cristina Anca spune:

    Mulțumesc ptr răspuns,am înțeles că atunci când v a scos șuruburile v a operat și la stângul, ați avut voie să călcați pe cel drept?la mine se vede osul cam proeminent unde sunt șuruburile și sper să l ,,modeleze,, așa cum mi a spus ,ptr că deranjează f tare.

    Apreciază

  14. Simona spune:

    Draga mea, am o rugaminte,
    Tu vezi e-mailurile doamnelor/fetelor care au scris aici ca nu se simt bine dupa operatia asta.
    Ai putea sa le scrii pe e-mailuri si sa le intrebi daca ar vrea sa si dea e mailurile.
    Ca sa putem vorbi?
    Nici mie nu mi e bine.
    Si m ar ajuta.
    Poate e de gasit o solutie.
    De exemplu: Lili, care are simptomele mele, Elena, cu simptomatologie mai acuta, Bogdan Maria, Hantig Alina, Andra.
    Din ce citesc niciuna nu se simte bine.
    Iti multumesc, daca faci un e mail si reusesti sa l trimiti tuturor sa vezi cine raspunde.

    Apreciază

    • Maria Bogdan spune:

      Bună idee! Pe mine mă doare rău piciorul. Doamne ferește să-mi cadă ceva pe picior, plâng de durere. Și nu e vorba de ceva greu, chiar și apa de la duș. Mă doare și degetul mare, parca îmi este amorțit. Aș vrea să știu dacă a mai pățit cineva la fel. Atunci când mi-a extras șuruburile, d-l doctor,mi-a zis că articulația mea e total compromisă, dar nu mi-a zis că mă va durea în continuare. Practic am suportat cele două intervenții degeaba. Mă doare mai rău ca înainte de intervenție.

      Apreciază

  15. Daniela spune:

    As vrea sa știu în ce consta scoaterea suburilor…. după cât timp ați mers? Cât de mult a durut ? Cât ați putut sta în picioare după 5-6zile de la operație?

    Apreciază

    • Grivie spune:

      Buna ziua! Eu pentru al doilea picior nu mi-am scos inca suruburile. La primul le-am scos cand l-am operat pe al doilea. Cel mai bine este sa intrebati doctorul.

      Apreciază

      • Daniela spune:

        As vrea sa știu experiența de după scoaterea șuruburilor .., va rog… durere, când ați putut merge … va rog ! De la servici nu Ma lasă sa stau mult in medical si as dori sa știu la ce Ma înham

        Apreciază

Lasă un comentariu