Sunt doua tipuri de oameni pe acest pamant:

 

Grivie- 2015-Shanghai- China- There are two types of people in the world- Sunt doua tipuri de oameni pe pamant

Din nefericire, dupa multe discutii cu oameni de prin multe tari, am constatat ca prima categorie o intrece cu mult pe cea de-a doua.

Si cea mai mare nefericire este ca acesti oameni nu sunt batrani cu idei rigide si invechite. Nu sunt oameni care au trait in mediu inchis, cu un singur canal la tv, fara internet si acces la informatie sau care au trait cu frica de a vorbi.

Sunt studenti, sunt tineri veniti de prin multe tari sa studieze. Intelectuali ca sa zic asa. Sau viitori. Sau wannabe. Sunt tineri de la care m-as fi  asteptat sa fie deschisi la minte, sa accepte neconventionalul sau necunoscutul. Sa vina cu pofta de a cunoste cat mai multe, de a accepta ceea ce este diferit. A accepta pentru mine nu e acelasi lucru ca a adopta.

Consider ca nu oricine pleaca din propria tara, din propria bula de puf creata de parinti, prieteni si mancare. E nevoie de curaj, de un gram-mai mult- de aventura si de ocazie. I-as fi vazut ca fiind niste oameni deschisi care accepta si idei spuse de altii.

Nu spune nimeni spre exemplu sa stai cu nasu intr-o idee cu care nu esti de acord. Dar daca eu o vad albastra si tu o vezi portocalie nu trebuie sa tipi la mine si sa nu renunti pana cand albastrul meu nu ajunge sa fie portocaliu. Nu, frate!

Setea de cunostere trebuie sa fie permament in alerta. Nu se duce nici cu bere, nici cu vin, nici cu vodka si nici cu whiskey. Si nici cu apa- ca pestii fac pipi in ea.

Viziteaza cat de multe locuri noi poti-si nu ma refer la cluburi si baruri.

Asculta cat de multi oameni ai ocazia- vei invata enorm de la ei.

Fa poze cat pentru 3 vieti- te vei bucura de ele atunci cand vei fi ramolit.

Fii deschis! Si insetat!

Lasă un comentariu